Menu

3 dangraden voor TCA

Damian, Tim, Emma en hoofdtrainer Michael

Tijdens het nationale dan examen in Almere gingen Emma en Tim op voor hun 1e dan en Damian voor zijn 2e dan.

Damian mocht het spits afbijten met theorie, ook bij de praktijk onderdelen starte hij net voor Tim die op het naastgeleven veld zijn examen deed.
Na 3 goedgelopen vormen, (Koryo, yuk jang en chil jang) was het de beurt aan Tim om zijn vormen aan de examinator te tonen. Beide straalde ze veel zelf vertrouwen uit en liepen hun vormen prima. Tim was helemaal in zijn nopjes toen hij het veld af kwam.

Na de stijlvormen was Damian aan de beurt voor zijn 1-stap sparrings oefeningen geholpen door Armand liet hij 15 prima technieken zien. Onder tussen was op veld 1 Tim bezig met hulp van Emma met zijn 1-stap sparring en zelfverdediging. Aansluitend moest Damian op veld 2 zijn 12 zelfverdedigings technieken tegen stokaanvallen laten zien wat er uiteindelijk 13 werden ;-)

Kleine compilatie van Damian zijn examen

En natuurlijk moesten Damian en Tim tegelijketijd sparren. Damian 1 minuut op kussentjes en daarna tegen Armand en op het veld er naast Tim met Emma anderhalve minuut sparren. Na een goed geplaatste levertrap van Tim moest Emma even naar lucht happen maar kon gelukkig wel verder. Damian had het zwaar en het sparren zag er niet heel overtuigend uit. Het zou dus afwachten worden of de adem pauze van Emma en het sparren van Damian gevolgen zouden hebben. Spannend.

Damian sloot af met de breektest, een dubbel gesprongen voorwaartse trap welke hij prima uitvoerde. Hierna moest Emma in groep 2 haar breektest nog doen.

Groep 2 op veld 1 bestond alleen uit 5 breektest herexamens. De eerste twee kandidaten slaagde er niet in om de planken te breken dus de spanning liep hoog op bij Emma. Door de coronamaatregelen waren de regels voor de breektest iets aangepast. Eerst los de jurykeuze en daarna vloeiend de 2 eigen keuze technieken. De meeste deden 1 breektest, dan kwam de tweede partner het veld op, werden de 2 planken goed geplaats en werden die gebroken. DUURT LANG!
Wij deden het gewoon op de inmiddels zeer gewaardeerde TCA methode de hele breektest ging zelfs nog bijna vloeind terwijl dit niet hoefde, met de complimenten van de jury. Zo had iedereen het moeten doen.

Breektest van Emma

Voorzitter Fred Buitenhuis, Tim, Emma, Damian en hoofdtrainer Michael
Taekwondo Bond Nederland voorzitter Fred Buitenhuis, Tim, Emma, Damian en hoofdtrainer Michael

Na het examen zijn we nog even wat wezen drinken om het resultaat te vieren en, naar blijkt, het jaar af te sluiten.
Een IJtje in Brouwerij 't IJ

Tagged under: danexamen,

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image