Menu

4 maal prijs voor TCA

Zaterdag hebben Damian, Emma, Elena en Michael aan het Open District West Stijl toernooi meegedaan in Utrecht. Met zo'n 150 deelnemers een redelijk grote wedstrijd. Altijd spannend om je technieken aan een jury te laten zien en het op te nemen tegen andere taekwondoka's.

Damian moest het eerst aantreden, nadat we eerst anderhalf uur moesten wachten, omdat het wedstrijdschema meteen al uitliep. In een poule van 6 deelnemers, veelal met een hogere band dan Damian was het nog best spannend hoe de uitslag zou worden. Maar al snel werd het duidelijk dat er medaille kansen waren, Damian liep 2 maal toe een hoge stijlvorm, waar andere kozen voor stijlvorm 2 of 3. Daarnaast liep hij vrijwel foutloos wat hem uiteindelijk een welverdiende 2e plaats opleverde dus. Een goed begin.

Emma, nog maar net een half jaar taekwondoka, nam het op tegen 2 meiden met een groene band-blauwe slip (lees: minstens 2,5 jaar Taekwondo ervaring). Met het lopen van de 4e stijlvorm liet ze de jury al zien dat ze al meer vormen kent dan die bij haar band horen en dat met een prachtige techniek. Dat leverde haar een zilveren medaille op, een knap resultaat.

Het wachten ging verder voordat Michael en Elena, vrijwel gelijktijdig op moesten voor hun vormen aan het einde van de dag. Elena had helaas geen tegenstanders in haar poule. Toch was het niet minder spannend om de beste stijlvorm die je ooit hebt gelopen te willen laten zien. Met 2 hoge stijlvormen die foutloos werden gelopen was de gouden plak niet alleen voor de hand liggend maar ook verdiend.

Michael moest het opnemen tegen 4 andere taekwondoka's en moest 2 vormen laten zien. Ondanks een herstart lukte het hem toch om voldoende punten te scoren om een 2e plek veilig te stellen. Zonder herstart was een eerste plaats binnen handbereik, maar zilver is ook een fijne score.

Tagged under: poomsae, wedstrijd,

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image