Menu

Drie maal goud, twee keer zilver

Tijdens de Nationale Taekwondo Poomsae & Freestyle Kampioenschappen in Oss was Taekwondo Centrum Alkmaar vertegenwoordigd met zes deelnemers. Het was een groot succes met drie kampioenen en twee tweede plaatsen.

Het zou een lange dag gaan worden, 7:30 aanmelden betekende 6:00 in de auto en voor de meeste de wekker op 5:00. Door wat technische problemen begonnen we uiteindelijk een uur later dan gepland.

Emma en Finnean moesten voor TCA de spits afbijten in de paren b-klasse 15-17, met twee tegenstanders was goud zeker mogelijk en na het goed lopen van taegeuk sa jang en taegeuk pal jang werd ze dan ook overtuigend een gouden medaille omgehangen door hoofd van de jury Sylvestro van der Kooye.
Master Sylvestro verzorgd ook de maandelijkse districts stijl trainingen waar o.a. Emma en Finnean aan deelnemen, dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

De volgende die zijn vormen mocht gaan tonen aan een drie-koppige jury was Armand in de heren b-klasse 41-50. Voor Armand was het zijn eerste wedstrijd dus allemaal wat onwennig qua protocol maar dat mocht de pret niet drukken. Met een klein foutje in taegeuk sa jang leek het goud toch nog binnen handbereik.
Helaas raakte Armand de draad even kwijt halverwege taegeuk yuk jang en moest hij herstarten wat hem het goud koste en hij genoegen moest nemen met het zilver. Al met al een mooi resultaat voor een eerste deelname.

De grootste poule van de dag, dames b-klasse 12-14, had 18 deelnemers en Yuna moest knokken voor een plek in de finale. Taegeuk sam jang werd nog goed gelopen maar taegeuk yuk jang was toch nog te nieuw - die heeft ze afgelopen week geleerd - en die werd dus wat onzeker gelopen en helaas zat er geen finale plaats in met dit hele sterke deelnemers veld.

Van Dojo 't Loo deed Jimi mee in de heren c-klasse 18-30 en wist daar overtuigend ;-) een eerste plaats te halen met taegeuk il jang en taegeuk sam jang. Ook voor Jimi was dit zijn eerste toernooi en zeker niet zijn laatste.

Hierna werd het even druk voor deelnemende coach sabumnim Michael, de poules van Emma en Damian werden vrijwel gelijk gestart, beide in een zware poule met 10 deelnemers. Emma was 9e op de lijst bij de dames b-klasse 15-17 en Damian 8e bij de heren b-klasse 12-14. De gelijke start betekende dus veel heen en weer rennen tussen de verschillende velden.

Emma kwam als eerste in actie en wist moeiteloos de finale te halen. Hierna haalde ook Damian de finale waarna het de beurt was aan Emma om de finale te lopen. In de finale bleek het toch echt een heel sterk deelneemers veld en moest Emma genoegen nemen met een zesde plaats. Damian kwam snel na Emma aan de beurt. Na een goed gelopen taegeuk sam jang en taegeuk yuk jang moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats. Na drie podium plaatsen was dat een beetje een teleurstelling voor beide maar een goede motivatie om de komende periode gewoon verder te trainen voor het volgende toernooi.

Hierna was het de beurt aan Finnean om zijn individuele krachten te laten zien bij de heren b-klasse 15-17. Met vijf deelnemers was het podium in zicht en na een overtuigende taegeuk yuk jang en taegeuk pal jang mocht hij dan ook de grootste beker in ontvangst nemen.

Als laatste was sabumnim Michael aan de beurt. Zijn poule werd opeens verplaats naar een ander veld waardoor hij onverwachts een half uur eerder aan de beurt was. De heren a-klasse 41-50 had 5 deelnemers en Michael moest hier zijn titel van 2017-2018 verdedigen. De loting was hier niet heel gunstig, poomsae keumgang en poomsae pyonwon behoren tot de lastigste vormen om te lopen vooral door de vele langzame bewegingen op een been. Een paar kleine balansverstoringen gooide dan ook roet in het eten en was het goud uit zicht maar werd toch overtuigend het zilver binnengesleept.

Inmiddels is het dan rond 17:00 en konden we om 17:30 gaan rijden waarna de meeste rond 19:15 thuis waren. Al met al een succesvolle lange dag en een mooi leermoment voor de Hanmadang in Waalwijk over twee weken.

Compilatie NK Poomsae 2018

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image