Menu

Dutch Masters 2019

Dutch Masters 2019

Vandaag met een selecte groep meegedaan aan de Dutch Masters 2019 in Den Haag met een heel mooi resultaat.

Vorig jaar deden we met 4 deelnemers mee aan dit toen kleine toernooi met maar 64 deelnemers. Dit jaar deden er 116 mensen mee waarvan 7 van TCA. In de ochtend werden de D, C en B klasse op 2 velden verdeeld met 3 juryleden, in de middag was er voor de A-klasse 1 veld met 5 juryleden.

Zoals altijd duurt het opstarten van het toernooi altijd langer dan verwacht, maar toen we eenmaal waren gestart ging het snel aangezien Yuna, Keysha en Emma vrijwel direct na mekaar op moesten. Nadat eerder al Emma en Finnean het goud veroverde in de B-klasse paar U30 haalde Yuna, Keysha en Emma alle drie het zilver binnen in de individule klasses.Dit werd gevolgde door het goud van Finnean in de heren B-klasse U30.

Uiteindelijk leek het er op dat het middag programma met maar een half uurtje uitloop zou aanvangen maar dit werd toch ruim een uur later en het liep allemaal niet zo vlot als verwacht waardoor Damian en Michael lang moesten wachten voor ze aan de beurt waren.

Damian deed voor het eerst mee in de heren A-klasse U17. Dit was een hele zware poule met o.a. de nummer 3 van het afgelopen EK, Teun en Boyd uit het talenten team. Teun en Boyd streden om het goud wat erg spannend was en op de voet gevolgd door Damian die het brons binnen sleepte.

Na ongeveer een uur was het dan eindelijk tijd voor de afsluiter van de dag, sabumnim Michael die mee streed in de heren A-klasse U50. Michael wist het hoofd koel te houden en ging met het goud naar huis.

De totale prijzen lijst

  • Emma en Finnean (paar U30 B-klasse)
  • Finnean (individueel U30 B-klasse)
  • Michael (individueel U50 A-klasse)
  • Keysha (individueel U11 C-klasse)
  • Yuna (individueel U14 B-klasse)
  • Emma (individueel U17 B-klasse)
  • Damian (individueel U17 A-klasse)

Al met al een mooi resultaat met iedereen in de prijzen.

Over 2 weken staat de Open District West Poomsae Kampioenschappen in Utrecht op het programma. Wil je ook een keer mee doen? Geef dat deze week nog door, de inschrijving sluit 1 juni.

Tagged under: poomsae, wedstrijd,

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image