Menu

TCA gooit hoge ogen

TCA gooit hoge ogen

Afgelopen weekend waren de Open District Noord-Oost Poomsae Kampioenschappen 2019 in Nijverdal en TCA liet het beste van zich zien.

Het was het eerste toernooi waar we allemaal met onze nieuwe clubkleding naar toe gingen wat al een mooie indruk gaf. En met de uiteindelijke resultaten zullen de tegenstanders ons niet snel vergeten.

De dag begon voor ons al vroeg ondanks de late starttijd van 9:00u moesten we toch al rond 7:00u in de auto zitten voor de tocht van twee uur richting het oosten. Eenmaal aangekomen zochten we een mooie plek op de tribune als basis waarna de twee paren zich direct konden gaan omkleden aangezien die vrij snel aan de bak moesten.

Emma & FinneanAls eerste namens TCA kwamen Emma en Finnean in actie in de B-klasse paar U30. Met een afzegging bleven er 3 paren over dus het brons was al binnen maar daar werd geen genoegen mee genomen en na het lopen van de twee verplichte vormen, taegeuk 6 en 7, kregen zij de hoogste score en dus was het eerste goud binnen.

Vrijwel direct daarna was het de beurt aan Elena en Frank in de A-Open-klasse 31+. Zei liepen als eigen keuze taegeuk 7 en poomsae taebeak (11). Goud.

Na de beide paren begon het wachten. De eerst volgende die aan de beurt zou komen was Keysha in de C-Klasse U11. Zei knokte zich uitstekend als derde naar de finale. Toen werd de spanning toch wat hoog en zakte een plekje net naast de bekers, een mooie 4e plaats in een grote poule van 9.

Na de pauze ging alles opeens vrij snel na mekaar of tegelijk. Voor de coaches een uitdaging om op 3 velden tegelijk aanwezig te zijn. Elena beet de spits af in de A-Open-klasse U50 en na het lopen van haar twee eigen gekozen vormen, (7 en 11) was daar een mooie zilveren beker.

Terwijl Elena bezig was was de poule van Yuna ook in volle gang. 10 dames streden mee in de B-klasse U14. Helaas haalde Yuna net niet de finale. Normaal gesproken gaan er 8 door naar de finale, maar met deze toernooi opzet waren dat er maar 5 waardoor je in de halve finale eigenlijk al direct voor een podium plaats moest knokken. Dit is een leuke opzet voor de kleinere poules (> 8 deelnemers) maar met 10 dames in de poule was het wel jammer dat er maar 5 naar de finale door gingen. Maar, weer een ervaring rijker voor het volgende toernooi.

Daarna Damian in de B-klasse U18, de oude poule van Finnean en dus veel bekenden in deze poule. Damian ging als 3e door naar de finale.
Terwijl Damian z'n poule bezig was moest sabumnim Michael ook aan de bak in de A-klasse U50. De tegenstanders waren geen onbekende en de Nederlands kampioen van afgelopen jaar, Michel, moest dus verslagen gaan worden om het goud binnen te halen. Na het lopen van de twee door loting bepaalde vormen, poomsae taebeak (11) en poomsae sipjin (13) kwamen de feliciaties al binnen. Helaas kreeg Maziar bij het lopen van 13 een black out en kwam hij er niet meer uit waardoor hij geen bedreiging meer was voor de 1e plaats.

Daarna moest Damian weer aan de bak en na de twee finale vormen, taegeuk 6 en 7, knokte hij zich een plek omhoog en ging met het zilver naar huis.

Emma en Finnean moesten nu zo'n beetje synchroon individueel lopen wat ze niet leuk vonden, ze wilde elkaar graag aanmoedigen. In de B-klasse U18 deden 9 dames mee en Emma ging als nummer één naar de finale.
Ondertussen was Finnean in de B-klasse U30 ook goed bezig en hij ging als nummer 2 door naar de finale.

Die finale liepen ze gelijktijdig waardoor ze niks van mekaar konden zien, gelukkig mocht dat de pret niet drukken en wist Emma twee prachtige vormen aan de jury te laten zien waarvoor zei dan ook de hoogste punten kreeg en met het voor haar eerste individuele goud naar huis kon gaan.
Finnean wist in de finale ook heel consequent te lopen en liet de tweede plaats niet van zich afpakken. Het goud was helaas niet in zicht maar toch een mooie zilveren beker.

Hekkensluiter van de dag was Armand die vrijwel direct na Emma en Finnean aan de beurt was in de B-klasse U50. Armand had een hele grote tegenstander, zichzelf, maar die wist hij dit keer te bedwingen en liet twee fraaie vormen zien die de jury ook goed waardeerde. Het laatste goud van de dag was binnen.

Al met al een leuke lange dag die we langs de A1 hebben afgesloten met een gezamelijk diner bij La Place. Heerlijk in het zonnetje die we de hele dag nog niet hadden gezien even napraten over de dag.

Na het eten ging iedereen op eigen houtje naar huis. Een kleine file voor amsterdam mocht de pret niet drukken en de meeste waren dan ook rond 21:00u weer thuis. Het was een lange dag van zo'n 14 uur maar, met een mooi goud/zilver randje.

De totale prijzen lijst

  • Emma en Finnean (paar U30 B-klasse)
  • Elena en Frank (team O31 A-Open-klasse)
  • Emma (individueel U18 B-klasse)
  • Armand (individueel U50 B-klasse)
  • Michael (individueel U50 A-klasse)
  • Damian (individueel U18 B-klasse)
  • Finnean (individueel U30 B-klasse)
  • Elena (individueel U50 A-Open-klasse)
  • Keysha, 4e (individueel U11 C-klasse)

18 mei is er in Gent de Open Hanmadang Chindojang 2019. Het klinkt ver weg maar het is maar een kwartiertje verder dan Nijverdal. Als er genoeg animo voor is dan zullen we hier ook heen gaan.
Voor de meeste is een week later, 25 mei een gunstiger toernooi, dan is de Dutch Masters weer in Den Haag. Dit is een gezamelijk sparrings en stijltoernooi met deelnemers uit voornamelijk Nederland en Engeland en dan kan je je ook eens internationaal meten.

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image