Menu

Over Taekwondo Centrum Alkmaar

"Taekwondo Centrum Alkmaar" bestaat al ruim 35 jaar als een door de Taekwondo Bond Nederland erkende taekwondovereniging.

Voor die tijd was er een vechtsportschool in Alkmaar gerund door dhr. Knaap. Het is al ruim 35 jaar terug dat Felix Bourret daar als trainer aan de slag ging. Hij nam zich voor om van de mengeling van verschillende zelfverdedigingsporten, die toen gegeven werden, zich te concentreren op Taekwondo.

Midden jaren '80 was de tijd rijp om Taekwondo Club Alkmaar officieel als taekwondovereniging in te laten schrijven bij de taekwondobond. Tegelijkertijd werd de naam veranderd in Taekwondo Centrum Alkmaar.

Na enkele jaren alleen voor de trainingen gezorgd te hebben kreeg Felix ondersteuning van Martin van Tienen en Michael Naarden.

Na zo'n 25 jaar les te hebben gegeven heeft Felix eind 2006 TCA verlaten. Nu geeft Michael Rosa ondertussen al weer vele jaren les.

TCA is een relatief kleine vereniging, waar veel waarde wordt gehecht aan een prettige sfeer om te sporten. Met zowel aandacht voor het stijl-, spar- als zelfverdedigingsaspect van taekwondo.

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image